Buigzame platen en hoekprofielen

Buigzame platen en hoekprofielen

Hoekprofielen

Bij wanden en meubels worden veelal ronde vormen toegepast. Voor ronde vormen voor een 90 graden hoek zijn multiplex hoekprofielen de meest praktische oplossing. In de mal worden gelijmde Okoume schilfineren opgebouwd met aan de zicht- en tegenzijde snijfineer. Na het persen worden de profielen gezaagd. De profielen zijn leverbaar met een radius van 30, 40, 70 en 100 mm. Desgewenst kunnen de profielen op bestelling ook gemaakt worden met een toplaag van HPL décor.

 

 

Lambriflex® buigzame platen zijn leverbaar als constructieplaat en als gefineerde plaat.

De constructieplaat bestaat uit 3-lagen schilfineer en kan afhankelijk van de opbouw van de schilfineren in de breedte- of lengterichting gebogen worden. Voor dit kwaliteitsproduct worden alleen foutloze Ceiba schilfineren genomen voor de buitenzijden en Koto schilfineer voor de kern. De verlijming is formaldehyde-arm. Na het persen worden de platen gezaagd en geschuurd. Ten opzichte van andere buigzame constructie platen is Lambriflex® beter buigzaam en sterker.

Verkrijgbaar als uitvoering “langs buigzaam” in de afmeting ca. 250×122 cm en in “dwars buigzaam” in afmeting 122×250 cm. Deze uitvoeringen zijn leverbaar met een korte productietijd in de dikten ca. 5,5 mm en 7 mm. Dikten 3,5 mm, 9 mm en 16 mm zijn op bestelling te produceren waarbij een minimale afname verplicht is.  Neem hiervoor contact met ons op.

Lambriflex® buigzame platen als gefineerde plaat zijn leverbaar in drie uitvoeringen.
  • buigfineer, bestaande uit fineer met een kunstvezelvlies. Einddikte geschuurd ca. 0,8 mm.
  • buigtriplex, bestaande uit 2 lagen okoumé schilfineer en 1 laag fineer aan de zichtzijde. Einddikte geschuurd ca. 1,6 mm.
  • buig-HDF, high density HDF kernplaat met fineer aan de zichtzijde en okoumé schilfineer aan de tegenzijde. Einddikte ca. 2,5 mm. Ook te produceren als brandvertragend B-s2-d0 en in blank gelakte uitvoering.

Alle beschreven platen zijn machinaal te bewerken en onderling te verlijmen met een contactlijm of PVAC houtlijm.