Topline®

Topline®

Akoestiek door hoge geluid absorptie in combinatie met decoratief groef patroon.

Wanden en plafonds zijn essentieel voor het bereiken van akoestisch comfort. Bij toepassing van Topline® kan de combinatie van reflectie, diffusie en absorptie volledig worden afgestemd aan de vereisten voor de betreffende ruimte. Topline® panelen en cassettes bestaan uit ESW MDF hout met aan de zichtzijde fineer, melamine decor of een RAL/NCS kleur. Hierbij  toont de zichtzijde symmetrische groeven en de tegenzijde heeft een design dat zorgt voor de doorlaat van de geluidsenergie. Het zwart akoestisch vlies zorgt voor de transmissie van geluidsenergie in warmte energie (akoestisch principe). Dat maakt Topline® een uniek concept, overal toepasbaar voor het realiseren van een bijzonder interieur ontwerp.

Verkrijgbaar in 5 modellen

Het programma bestaat uit vijf modellen; TLD, TLS, TVB,TTA, TLQ

Bij het model TLD zijn de groeven aan de zichtzijde aangebracht. De tegenzijde is gesloten. Toepasbaar waar vooral reflectie en deels diffusie van de geluidsenergie nodig is. De absorptie is gering. Model TLD is te combineren met de overige modellen.

Bij het model TLS is aan de zichtzijde een kleine opening (ovaalvorm) zichtbaar. Dit wordt bereikt door een verspringend enkel sleufpatroon vanaf de tegenzijde.

Het model TVB is gelijkend aan TLS echter nu wordt een dubbel sleufpatroon gemaakt, waardoor de ovale opening aan de zichtzijde verborgen blijft. Deze uitvoering geeft een rustig beeld met hoge geluidsabsorptie.

Bij het model TTA is aan de zichtzijde een ronde 8 mm perforatie zichtbaar met naar keuze een regelmatig of verspringend enkel boorpatroon hart op hart 16 of 32 mm. Bij het model TTQ wordt een dubbele perforatie aangebracht; 1,5 mm aan de zichtzijde en 5 mm aan de tegenzijde. Dit geeft een rustiger beeld met behoud van geluidsabsorptie.

 

De modellen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen

Topline® panelen hebben aan de zichtzijde een groef van 2, 3 of 4 mm. De volgende uitvoeringen zijn mogelijk:

  • 2 mm groef: 6/2, 9/2, 14/2, 30/2, 46/2.
  • 3 mm groef: 13/3, 29/3, 45/3.
  • 4 mm groef: 12/4, 28/4, 44/4.

Bij de modellen met 4 mm groef is de bruine MDF binnenlaag zichtbaar. Dit kan te contrasterend zijn met een donkere toplaag. Zwart ingekleurd MDF geeft dan een beter resultaat.

Engineered solid wood (ESW) MDF

MDF is een vormstabiel materiaal gemaakt van massief hout, waarbij alle delen van de boom gebruikt zijn.
ESW MDF voldoet aan de strengste eisen m.b.t. brandveiligheid en emissies. Daarnaast  is het na vele jaren gebruik nog volledig recyclebaar. Een bijzondere toepassing is door-en-door gekleurd MDF. Verkrijgbaar in de kleuren zwart, grijs, blauw, rood, groen en oranje.

Vele mogelijkheden voor interieur ontwerp

Topline® biedt architecten vrijheid van ontwerp, hierbij zijn verschillende afwerking mogelijkheden.

  • toplaag: fineer / melamine décor / coloured MDF.
  • afwerking: kleurbeits / lak mat of glans /RAL of NCS kleur.

Meer informatie over het type afwerking? Klik hier

Akoestiek á la carte

De akoestiek van Topline® panelen is afhankelijk van het model en de uitvoering. Door de combinatie van geopende zicht- en tegenzijde is er veel ruimte voor de doorlaat van de geluidsenergie. Een zwart vlies aan de tegenzijde in combinatie met een geluidsabsorberend materiaal zorgen voor hoge absorptie waarden. De modellen zijn als wand- en plafondtoepassing getest. Meer weten over akoestiek? 

Makkelijk te monteren

 

 

 

 

Montage  op T24 profiel                                                                                 Montage op houtenlatten 

Topline® panelen met tong en groef worden geleverd met montage materialen. De basis constructie voor wanden bestaat uit een houten regelwerk of metalen omega profielen. Metalen klemmen verbinden de panelen met de basisconstructie. Na montage is een doorlopend patroon zichtbaar.
Bij plafonds kunnen ook T-24 mm profielen in combinatie met draaiklemmen gebruikt worden. Voor inspectie in het plenum worden inspectie luiken aangebracht.
Topline uitneembare plafond cassettes worden gemonteerd met T-profielen en Z-profielen.
Na montage zijn de cassettes individueel uitneembaar, waarmee volledige toegang tot het plenum.

Duurzame fabricage:

Voor de productie van Topline® wordt uitsluitend hout gebruikt dat voldoet aan de richtlijnen van FSC/PEFC en afkomstig is uit herbebossing gebieden. Bij het fabricage proces worden uitsluitend grondstoffen gebruikt die onschadelijk zijn voor mens en milieu. Tijdens het productieproces wordt groene stroom gebruikt en wordt warmte vanuit het productieproces hergebruikt. Alle restmaterialen worden apart aangeboden voor volledige recycling. Topline voldoet aan de uitgangspunten van cradle-to-cradle.