Multiplex

Multiplex

Een compleet programma

Multiplex bestaat uit verlijmde langs- en dwars schilfineren. Dit unieke engineered solid wood (ESW) product wordt in Europa volgens strenge kwaliteitseisen geproduceerd.
Voordat de toplaag van fineer of HPL decor kan worden aangebracht worden de platen bij Lambri tweezijdig door kalibreren geschuurd om dikteverschillen na het persen te voorkomen. De geperste multiplex plaat met fineer f HPL toplaag wordt machinaal rondom gezaagd. Gefineerde platen worden ook 2-zijdig licht geschuurd en zijn daarmee klaar om te lakken. Na ontvangst kan de klant de plaat direct verwerken. Lambri produceert volledig volgens de specificatie van de klant. Vele combinaties in plaatdikten en uitvoeringen zijn mogelijk.

Voor de productie worden alleen foutvrije schilfineren afkomstig uit herbebossings-gebieden gebruikt. De schilfineren zijn kruislings op elkaar verlijmd met een vochtbestendige formaldehyde-arme lijm. De plaatafmeting van de industrieel geproduceerde platen is 244/250 x 122 cm. Lengte 305 cm en overige afmetingen beperkt op aanvraag leverbaar.

Multiplex basisplaten geschikt voor een toplaag met fineer en HPL zijn:
Okoumé multiplex

Topkwaliteit voor elke toepassing. Het soortelijk gewicht van ca. 480 kg/m³ en de unieke eigenschappen van okoumé garanderen een eenvoudig te bewerken en watervast verlijmde multiplex. Met name gevraagd in de jachtbouw. Kan binnen en buiten toegepast worden.

Populieren multiplex

FSC gecertificeerd multiplex met een soortelijk gewicht van ca. 430 kg/m³. Populieren multiplex is bedoeld voor een geconditioneerde binnen toepassing. Het multiplex is licht van gewicht en makkelijk machinaal te bewerken. Veel toegepast voor interieurbouw en motorjachtbouw.

Ceiba multiplex

Afrikaans lichtgewicht multiplex met een soortelijk gewicht van slechts ca. 330 kg/m³. Makkelijk te verwerken en gunstig geprijsd. Met name geschikt voor interieurbouw en standbouw.

Berken multiplex

Dankzij een hoog soortelijk gewicht van ca. 680 kg/m³ en vele lagen schilfineer is berken multiplex compact en sterk. Uitstekend toepasbaar voor meubels en interieurprojecten met een toplaag van fineer of kunststof HPL. Maar ook goed toepasbaar als decoratief plaatmateriaal met een blanke- of kleur laklaag.

Brandveiligheid

Multiplex voldoet volgens de Europese brandklasse aan D-s3-d0. Tegen meerprijs zijn Okoume, Populieren en Berken multiplex leverbaar als B-s2-d0 en voldoen daarmee aan het bouwbesluit.