Green Lambri

Green Lambri

Brengt de natuur naar jou!

Alle goede producten vinden hun oorsprong in de natuur. Het beschermen en behouden van de natuur is voor ons belangrijk. En dat kan door spaarzaam gebruik te maken van hout.

En door selectief te zijn met overige grondstoffen als lak en lijm. Niet het goedkoopste, maar het beste is ons uitgangspunt.

Engineered hout

Een boom groeit langzaam. Daarom is engineered hout de beste oplossing.
Alles van de boom kan worden gebruikt bij het maken van de basisplaten. Van de stam als rondhout snijden we dunne laagjes edelfineer voor de zichtbare toplaag. Van 1 m3 rondhout maken we ca. 800 m2 fineer ! Met engineered hout in plaats van massief hout hoeft er minder gekapt te worden.
Engineered hout is vormstabiel en volledig recyclebaar en FSC®  (SCS-COC-000652-XB) en FSC® C016391 gecertificeerd. Vraag naar voor FSC®-certified products. Via “chain of custody” geven wij deze voordelen door aan de klant.

LEED, BREEAM, VOC en CTC

Het moet duurzamer en groener. Hiervoor zijn internationale standaards ontwikkeld.
Bij Lambri weten we waarover het gaat. En voldoen we aan de vereisten. LEED en BREEAM geven credits voor de opdrachtgever. VOC garandeert dat de producten onschadelijk zijn voor de luchtwegen. Cradle to cradle (CTC) bewijst dat de producten na gebruik weer beschikbaar zijn als nieuwe grondstof. Met elkaar maken we zo de wereld beter.