MDF / HDF

MDF / HDF

Een unieke grondstof

Medium Density Fibreboard (MDF) en High Density Fibre (HDF)  beide zijn door procestechnologie ontstaan.
Een plaat gemaakt van massief hout, engineered solid wood (ESW), waarbij vrijwel alle delen van de boom gebruikt zijn. ESW voldoet aan de strengste eisen m.b.t. brandveiligheid en emissies.
En is na vele jaren gebruik met weinig energieverbruik volledig recyclebaar.

Lambri is specialist op het gebied van MDF/HDF en de machinale verwerking van deze duurzame grondstof. De platen worden rechtstreeks betrokken van de Europese producenten.

Voordat de toplaag van fineer of HPL decor kan worden aangebracht worden de platen bij Lambri gecontroleerd en indien nodig tweezijdig door kalibreren geschuurd om dikteverschillen na het persen te voorkomen. De geperste MDF/HDF plaat met fineer of HPL toplaag wordt machinaal rondom gezaagd. Gefineerde platen worden ook 2-zijdig licht geschuurd en zijn daarmee klaar om te lakken. Na ontvangst kan de klant de plaat direct verwerken.

Lambri produceert volledig volgens de specificatie van de klant. Vele combinaties in plaatdikten en uitvoeringen zijn mogelijk.

Een compleet programma

Voor de productie door Lambri wordt alleen Europees MDF/HDF gebruikt, gemaakt van PEFC/FSC massief houtgranulaat afkomstig uit herbebossings-gebieden. De houtgranulaat vezels zijn met elkaar verlijmd met een formaldehyde-arme lijm. De plaatafmeting van de industrieel geproduceerde platen is 244/305 x 122 cm. Overige afmetingen zijn op aanvraag leverbaar.

De typen MDF basisplaten geschikt voor een toplaag met fineer en HPL zijn:
 • HDF ST densiteit 850 kg/m3, D-s3-d0, formaldehyde E1
  Dunne buigzame plaat, kleur bruin, gunstig in prijs, geschikt voor fineer, melamine decor en HPL.
 • MDF ST densiteit 630 kg/m3, D-s3-d0, formaldehyde E1
  Vormstabiele plaat, kleur bruin, gunstig in prijs, geschikt voor fineer, melamine decor en HPL.
 • MDF NAF densiteit 750 kg/m3, B-s2-d0, formaldehyde E0
  Vormstabiele plaat, kleur bruin, brandvertragend, geschikt voor fineer, melamine decor en HPL.
  Geen formaldehyde toegevoegd (No Added Formaldehyde), gecertificeerd volgens California Code of Regulations sections 93120-93120.12 als CARB 2.
 • MDF V313 densiteit 650 kg/m3, D-s3-d0, formaldehyde E1
  Vormstabiele plaat, kleur groen ingekleurd, vochtbestendig interieur, gunstig in prijs, geschikt voor fineer, melamine decor en HPL.
 • MDF MR densiteit 680 kg/m3, D-s3-d0, formaldehyde E1
  Vormstabiele plaat, kleur bruin, vochtwerend interieur, geschikt voor fineer, melamine decor en HPL.
 • MDF Tricoya densiteit 580 kg/m3, D-s3-d0, formaldehyde E1
  Vormstabiele plaat, kleur bruin, vochtwerend exterieur, geschikt voor fineer, melamine decor en HPL. Speciale plaat in afmeting 244x122cm voor toepassing in buitenklimaat en vochtig binnenklimaat.
 • MDF ST CL densiteit 630 kg/m3, D-s3-d0, formaldehyde E1
  Vormstabiele plaat, door en door homogene kleur zwart, grijs, blauw, rood, oranje, groen. Bedoeld voor freeswerk en akoestische panelen. Mat/zijdeglans te lakken. Geschikt voor fineer en HPL.
 • MDF FR CL densiteit 730 kg/m3, B-s2-d0, formaldehyde E1
  Vormstabiele plaat, brandvertragend, kleur zwart, grijs, blauw, rood, oranje, groen, bedoeld voor freeswerk en akoestische panelen. Mat/zijdeglans te lakken. Geschikt voor fineer en HPL.
 • MDF FR NAF CL densiteit 750 kg/m3, B-s2-d0, formaldehyde E0
  Vormstabiele plaat, brandvertragend, kleur zwart, bedoeld voor freeswerk en akoestische panelen. Mat/zijdeglans te lakken. Geschikt voor fineer en HPL. Geen formaldehyde toegevoegd (No Added Formaldehyde), gecertificeerd volgens California Code of Regulations sections 93120-93120.12 als CARB 2.
 • HDF FR CL MR densiteit 820 kg/m3, B-s2-d0, formaldehyde E1
  Vormstabiele plaat, kleur zwart, vochtwerend interieur, bedoeld voor verdiept freeswerk en bijzondere akoestische panelen. Uitstekend mat/zijdeglans/hoogglans te lakken. Ook geschikt voor fineer en HPL
 • HDF FR densiteit 880 kg/m3, B-s2-d0, formaldehyde E1
  Dunne buigzame plaat, kleur bruin, brandvertragend, geschikt voor fineer, melamine decor en HPL.
 • MDF FR densiteit 680 kg/m3, B-s2-d0, formaldehyde E1
  Vormstabiele plaat, kleur bruin, brandvertragend, geschikt voor fineer, melamine decor en HPL.