Vloeren

Vloeren

Geïnspireerd door luxe jachten kiezen architecten voor de sfeer van scheepsinterieurs met vloerpanelen voor kantoren, badkamers en luxe slaapkamers.
Lambri heeft als toeleverancier aan de interieurbouw en jachtbouw een vloeren assortiment dat geproduceerd wordt in de vorm van platen en als panelen met een tong & groef verbinding.

Daarnaast produceert Lambri twee bijzondere vloeren; door en door coloured MDF en mosaic patronen met een echt houten toplaag. Beiden op basis van project specificatie.

Lambri-floor® type Solide

Teak op een schip is een symbool van kwaliteit en duurzaamheid. Hierbij is de houtsoort uniek en kan met een speciale beschermlaag op basis van oliën in vochtige ruimten worden toegepast. De basisplaat bestaat uit een ESW MDF Tricoya of een ESW watervast verlijmde Okoume multiplex. De toplaag heeft een dikte van ca. ca. 2,4 mm Teakfineer. Voor decoratie en antislip zijn hart op hart 55 mm groeven van 5 mm aangebracht en deze groeven zijn afgevuld met zwart polyurethaan rubber. 

Lambri-floor® – type Prestige

Een vloer van echt hout brengt sfeer en geeft het interieur een warme uitstraling. Type “Prestige” heeft een toplaag van natuurlijk OV (organic veneer) Teak, Mahonie, Esdoorn of Essen fineer in combinatie met een zwarte houten bies. De kern bestaat uit een vochtbestendige ESW MDF MR of een ESW Okoume multiplex. Na het CNC frezen van de 5 mm brede groef hart op hart 55 mm wordt de houten bies volgens het oude ambacht ingelijmd. Hierdoor is de maatvoering nauwkeurig. Aansluitend wordt machinaal een matte slijtvaste UV-polyacrylaatlaklaag aangebracht. Desgewenst kan nog een extra laklaag na montage worden aangebracht.

Lambri-floor® – type Extreme

Voor internsief belaste vloeren biedt het type “Extreme” vele praktische voordelen. De toplaag van deze vloerplaat bestaat uit een “high pressure laminate” kunststof HPL plaat met een houtmotief en contrasterende bies. De kunststof toplaag is kleurecht, krasbestendig en onderhoudsvrij. Ook de tegenzijde is van HPL. Deze harde toplagen worden gepersd op een ESW MDF V313 of een ESW Berken multiplex. Beide basisplaten zijn vochtbestendig en geschikt om op een ondervloer te lijmen. Verkrijgbaar in de decoren Teak, Kersen en Esdoorn. Uitsluitend leverbaar als platen ca. 250x122cm.

Lambri-floor® – type Colour

MDF door-en-door gekleurd in zwart, grijs, bruin, blauw, rood, groen en oranje is met een slijtvaste matte laklaag geschikt voor vloeren. Door kleuren en vormen te combineren kan een speels en bijzonder ontwerp gemaakt worden. De panelen worden verlijmd op een ondervloer.

Lambri-floor® – type Mosaic

Paleizen als Versailles inspireren architecten om een bijzonder ontwerp te maken, waarbij vormen en houtsoorten gecombineerd worden. De ruim 2,4 mm dikke fineren worden verlijmd op een ESW HDF plaat en daarna met CNC techniek precies uitgefreesd. Aansluitend worden de vormen in mosaic patronen met elkaar verlijmd op een ESW Berken multiplex basisplaat en nauwkeuring CNC nagefreesd. De kant en klare elementen kunnen naadloos met elkaar verbonden worden. Naar keuze zwevend of gelijmd gemonteerd op een geschikte ondervloer. Het ambacht van toen industrieel geproduceerd.